Blitzkrieg Commander Tweede Editie

Blitzkrieg Commander 01Als historisch miniatuur wargamer kom je er al snel achter dat het aanschaffen van spelregelboeken en tinnen figuren een stuk eenvoudiger en sneller gaat dan het daadwerkelijk schilderen ervan. Het gevolg is dat menig wargamer opgescheept zit met vele kilo’s onbeschilderd tin en stapels ongespeelde spelsystemen.

Of dat er een nieuwe editie van een spelregelboek is uitgekomen, waardoor de oude min of meer verouderd is. Welnu dit is mij zojuist overkomen met Blitzkrieg Commander van Specialist Military Publishing. Een project dat ik ergens in 2010 zou willen oppakken. Nog voor het einde van het jaar komt de tweede gewijzigde editie van Blitzkrieg Commander uit.

Blitzkrieg Commander – of aan elkaar BlitzkriegCommander – is een Tweede Wereldoorlog miniatuur wargame geschikt voor alle schalen. Van 6mm, 10mm en 15mm tot aan 20mm, 28mm en verder. Heel summier werkt ’t als volgt. Jouw eenheden zijn hierarchisch ingedeeld in groepen en elke groep kun je activeren met 2 zeszijdige dobbelstenen. Als dat lukt mag elke eenheid in die groep òf bewegen òf vuren. Daarna mag je diezelfde groep weer proberen te activeren maar telkens met een -1 op de worp. Het vuren en bewegen is natuurlijk aan niet al te ingewikkelde regels gebonden. Ook zijn elitie eenheden makkelijker te activeren dan groentjes. Zo wordt een stukje onzekerheid ingebouwd ten aanzien van controle over jouw eenheden. Die is niet volledig, zoals in veel miniatuur wargame. Bovendien schijnt het in de praktijk ook zo te werken.

Of het spel in de praktijk ook leuk is, kan ik niet zeggen. Maar ik het lijkt mij een redelijk vlotspelende wargame. Wel weet ik nu, dat ik eerst de miniaturen moet schilderen en dan pas de nieuwe regelset moet aanschaffen. En wat ik dan met het ‘oude’ regelboek ga doen? Ik heb al een oud papierbak of anders is er nog een zacht prijsje …

Blitzkrieg Commander 02

2 gedachten aan “Blitzkrieg Commander Tweede Editie”

  1. Wij gaan met 3 man beginnen aan deze game in 2010.
    Zijn er in de omgeving Einhoven meer mensen die dit spelen?

  2. ik wil het gaan doen lijkt me egt gaaf ik woon in zuid holland digt bij rotterdam

Reacties zijn gesloten.