NK bordspellen voor de jeugd

Zoals algemeen bekend dragen wij als vereniging zorg voor het NK Bordspellen. Afgelopen 12 mei was het wederom een succes. Met 21 deelnemende teams kunnen we gerust stellen dat bordspelend Nederland ook behoorlijk competitief is.

Tot mijn verbazing is er echter nog nooit een jeugd NK georganiseerd en dus zijn we voornemens dat te gaan doen. Eigenlijk was het de bedoeling afgelopen februari het eerste jeugd toernooi te spelen, maar dat lukte door tijdgebrek helaas niet .

Tijdens het NK zal er in twee leeftijdscategorieën van 8 tot 12 en van 13 tot 16 jaar op individuele basis gestreden worden voor de titel jeugd speler van het jaar 2013. Elke deelnemer zal een drietal spellen spelen met een korte, medium en lange speelduur. Als alles goed gaat zullen we in februari 2013 tijdens de Ducosimbeurs het jeugd NK laten plaatshebben.

In de aanloop naar het toernooi zal ik regelmatig een update sturen over de gang van zaken. Op dit moment zijn we in overleg met Ducosim of we hun locatie mogen gebruiken. De volgende stap wordt dan de uitgevers en sponsors benaderen, maar dat komt aan de orde in het volgende bericht.

Eén gedachte over “NK bordspellen voor de jeugd”

Reacties zijn gesloten.