Wilfreds Top 10 meest gespeelde spellen van 2012

king-of-tokyo-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2012. Dit is de Top 10 van Wilfred.

Bij deze mijn Top 10:

  1. King of Tokyo 17x
  2. Descent: Journeys in the Dark 12x
  3. Dominion 10x
  4. Rune Age 10x
  5. Kogworks 9x
  6. Spot It! 8x
  7. Love Letter 7x
  8. San Juan 7x
  9. Friday 6x
  10. Escape: The Curse of the Temple 5x

King of Tokyo staat stevig bovenaan. Dit is ook niet zo vreemd. Het is een ideale filler om de avond mee af te sluiten dus die komt regelmatig op tafel. Descent is één mijn twee favoriete spellen en ik ben dus ook blij dat die zo vaak op tafel gekomen is. Mijn andere favoriete spel is Space Alert, die staat helaas veel verder naar onder op de lijst. Dominion vult de Top 3 aan. Het grappige is dat ik niet doorhad dat ik die zo vaak gespeeld heb, maar dat is er inderdaad wel eentje die altijd wel even z’n weg naar de tafel vindt.

Eigenlijk is er maar één spel dat ik nog in mijn Top 10 had verwacht en dat is Battlestations. In mijn lijst staat dat ik die dit jaar 3x gespeeld heb, maar ik vermoed dat ik die een paar keer ben vergeten te loggen.

Qua aantal spelletjes was dit jaar vergelijkbaar met vorig jaar. Ik heb vorig jaar 409 spelletjes gespeeld. Dit jaar waren het er 410. Dat aantal valt uiteen in 138 spellen die ik éénmaal heb gespeeld, 45 spellen heb ik tweemaal gespeeld en de rest (36 spellen) 3 of meer keer. Wat betekent dat ik dit jaar 219 verschillende spellen heb gespeeld.

Ik heb me goed vermaakt in 2012 dus op naar 2013, wat mij betreft 🙂

2 gedachten aan “Wilfreds Top 10 meest gespeelde spellen van 2012”

Reacties zijn gesloten.