Roll The Dice Top 10 Dierenspellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 Dierenspellen. Vissen, katten, beren, apen, schapen, eenden en regenwormen. Wat zijn de leukste spellen waarin dieren een grote rol spelen? Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van dertig dierenspellen. Deze keer zijn er tweeëntwintig stemformulieren ingevuld. Er zijn dus acht formulieren zoekgeraakt.

De Roll The Dice Top 10 Dierenspellen:

1 King of Tokyo Monsterachtige beesten… en een konijntje
 2 Agricola Dieren netjes ophokken
 3 Regenwormen Geen regenwormen?
 4 Takenoko Pastel bamboe
 5 Hive Bzzzzzzz
 6 Kakkerlakkensalade KOMKOMMER!
7 Carcassonne: Jagers en Verzamelaars Beesten in de oertijd
 8 Royal Turf Hihihihihihi
 9 It happens Hard werkende dieren
 10 Poseidon’s Kingdom Pas op voor de golf

king-of-tokyo-boxNa het tweede stemformulier verwerkt te hebben wist ik al welk spel bovenaan zou komen te staan. Dat is King of Tokyo. Wie had kunnen verwachten dat een simpel dobbelspel zo populair zou kunnen worden. De nummer twee is Agricola, wat ik eigenlijk beter bij het thema van deze Top 10 vind passen. De rest bungelt qua puntenaantal redelijk dicht bij elkaar als lange staart onderaan de lijst. Pingiun, Zooleretto en Paniek in de Wei stonden net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de stemmers 14 van de 30 (dat is bijna de helft) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 29. Ik vraag me af welk spel Stef niet gespeeld had.