Last Will: Getting Sacked

Spelgegevens

Last Will Getting Sacked

Naam spel Last Will: Getting Sacked
Spelbedenker Vladimír Suchý
Vormgeving Tomas Kucerovsky
Uitgever Czech Games Edition
aantal spelers 2-5 leeftijd 11+ tijdsduur basis +15 minuten
prijs 25 soort spel Acties kiezen/kaarten uitspelen

Dit is een uitbreiding op Last Will.

De eerste indruk

Zoals we eigenlijk al wel gewoon zijn van CGE, is hun materiaal erg goed, alles past ook mooi bij het basisspel. Spelregels zijn net zoals het basisspel heel duidelijk. Alles van deze uitbreiding past ook bij in de basisdoos.

De voorbereiding

Het basisspel wordt opgezet met de volgende verschillen:

  • Elke speler krijgt naast het startkapitaal ook een baan, die hij moet proberen kwijt te geraken.
  • Het eerste spelbord word vervangen door een bord met variabele tegeltjes in verband met aantal acties, loopjongens en kaarten.
  • Er komt een extra bord bij met een nieuwe set kaarten.
  • Tussen de basiskaarten wordt een nieuwe setje kaarten tussen geschud.

Spelverloop

Last Will Getting Sacked baanHet spelverloop is gelijk aan dat van het basisspel.

  • Opbouw.
  • Inzetten actievolgorde.
  • Hulpjongens inzetten.
  • Acties uitvoeren.
  • Einde van de ronde.

Tijdens het uitvoeren van de acties kan je zorgen dat je dichter bij je ontslag komt, en dat is wat we allemaal willen, in dit spel toch. Doordat je een actie doet met eenzelfde symbool als op je kaartje met je beroep, mag je dit afdekken. Als je alle vier (of vijf) symbolen hebt afgedekt, ben je ontslagen. Per ronde mag je maar één symbool afdekken.
Zolang je nog niet ontslagen bent, krijg je aan het begin van elke ronde inkomsten. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal open symbolen je nog hebt.
Je kan het spel niet winnen als je nog een baan hebt.

Tips en opmerkingen

Aangezien je per ronde maar één symbool mag afdekken, zal het spel dus minimaal vier (of vijf) rondes duren. Probeer zo snel mogelijk van je baan af te geraken, de inkomsten kan je best missen.

Oordeel recensent

Het deel van de baan hebben en dan proberen je ontslag te krijgen is wel een meerwaarde van het spel. Er komen hiervoor geen extra acties in het spel dus dit gaat erg vlot. Het past ook volledig bij de sfeer van het spel.
De extra kaarten die er bij zitten is eigenlijk wat meer van het zelfde. Wel leuk, maar niet echt heel speciaal. Het eerste spelbord dat nu modulair wordt is dan wel weer een toevoeging. Zo kan het spel variëren en moet je wat meer opletten voor welke actie je kiest.

Als ik dan even naar de prijs kijk is het best veel geld voor de relatief kleine toevoeging. Dus of dat helemaal verantwoord is, weet ik niet zeker.

Dit werd ons geschonken door Czech Games Edition

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice