Bordspellenveiling ten gunste van Prinses Beatrix Spierfonds

Bordspelminnend Nederland slaat handen ineen tegen spierziekten

DE GOORN, mei 2017 – Van 15 mei tot en met 26 mei 2017 organiseert Spelen Voor spieren een (inter)nationale bordspellenveiling. De opbrengst komt volledig ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Initiatiefnemer is de 36-jarige Wesley Fechter uit De Goorn, die in maart 2011 zelf getroffen werd door een zeldzame spieraandoening.

‘Het gooien van dobbelstenen, het verzetten van een pion of het uitspelen van een kaart. We staan er niet bij stil, maar bij al deze eenvoudige handelingen gebruiken we allemaal onze spieren,’ aldus Wesley Fechter, zelf getroffen door de zeldzame aandoening GBS en initiatiefnemer van Spelen voor Spieren.

Het zit In Mei

Als patiënt-ambassadeur voor het Prinses Beatrix Spierfonds heeft hij voor de ‘Het zit in Mei challenge’van het Prinses Beatrix Spierfonds “Spelen voor Spieren” opgezet, een initiatief waarbij bordspel liefhebbend Nederland zijn handen ineen slaat om een vuist te maken tegen spierziekten. Deze vuist wordt gemaakt in de vorm van een online bordspellenveiling.

Bordspellenveiling

Op www.spelenvoorspieren.nl zullen in de periode 15 mei tot en met 26 mei 2017 zowel nieuwe spellen als tweedehands spellen worden geveild. De nieuwe spellen zijn beschikbaar gesteld door diverse uitgevers. e De opbrengsten komen geheel ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Een breed scala aan nationale en internationaal opererende bordspeluitgevers heeft inmiddels spellen gedoneerd voor de spellenveiling. Onder hen onder meer 999 Games, White Goblin Games, Portal Games, Quined Games en EE Games. Maar ook winkeliers als The Summoner, verschillende distributeurs en particuliere donateurs tonen hun betrokkenheid.

Over Spelen Voor Spieren

Spelen voor Spieren is een initiatief van bordspelliefhebber Wesley Fechter. In 2011 zelf getroffen door het Guillain-Barré Syndroom zet hij zich inmiddels al enige jaren in tegen spierziekten. Dit jaar doet hij dit door een online veiling van bord- en kaartspellen te organiseren.

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het is het doel van het Spierfonds om alle spierziekten de wereld uit te krijgen en het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu.
Dit alles kan het Spierfonds doen dankzij donaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice