Speltesters gezocht – Swindlewood

Op 13 mei was Hurby bij ons met een testversie van zijn nieuwe spel Swindlewood. Mede dankzij de spellentest bij Roll The Dice is er een erg mooi prototype uit voortgekomen hierop zijn de reacties van andere testgroepen alvast erg positief. Ik heb ook al vernomen dat er interesse is vanuit een Nederlandse uitgever.

Zelf was ik een van de mensen die bij de vorige playtest mee gedaan heeft en ook ik was aangenaam verrast. Ja er zaten nog wat foutjes in en dingen die niet helemaal lekker liepen, maar dat is ook de reden van dit soort testen.

Aanstaande zondag, 25 juni, komt Hurby graag nog eens langs bij Roll The Dice om Swindlewood uit te testen.

We spelen op zondag van 11:00 tot 18:00 uur in De Nieuwe Band. Iedereen is van harte welkom.

Over Swindlewood

Swindlewood is een medium-heavy strategische eurogame voor 2-5 spelers van leeftijd 13+ met een speeltijd van 60-90 minuten. Het bevat elementen van worker placement, simultaneous action selection, action programming en direct player interaction. Het kenmerkende aan dit spel is de noodzaak om je strategie voortdurend op onvoorspelbare wijze uit te voeren.

In Swindlewood leiden alle wegen door Swindlewood forest, een bos in Robin Hood’s Engeland dat berucht staat om zijn hinderlagen. Je kunt goederen riskeren door dit bos, dieven sturen om je tegenspelers te bestelen en premiejagers inschakelen om hun dieven gevangen te nemen. In de grote steden kun je goederen verkopen, karakters rekruteren, ontwikkelingen vrijspelen of zelfs de stad veroveren. Als een speler te ver achter raakt wordt deze gesteund door Robin Food en de Berry Band.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice